dinsdag 20 mei 2008

Maandag 19 mei 2008 - "Fun in Acapulco"

Pin_Acapulco

Vandaag tijd om aan te meren op de volgende bestemming, Acapulco.

De temperaturen zijn zeer warm, om niet te zeggen "heet". Het is dan ook bijna middag als we van boord kunnen. Hier blijven we tot 10:00 's avonds. Wat we te zien krijgen is een grote baai met bergen die volgebouwd zijn met allemaal kleine huisjes, maar vele zijn vervallen. clipstitchWat normaal op ons programma stond was een bezoek aan het Hard Rock Café en de "Cliff Divers", maar we zagen al dadelijk dat dit een onhaalbare kaart was om dit te voet te doen. Beneden aan de Cruise Terminal kregen we een aanbod om een 4 uur - durende tour op het eiland te krijgen, met een bezoek aan Hard Rock en Divers. Hier zijn we dan op ingegaan en hebben er zeker en vast geen spijt van.

Onze eerste stop was het "witte huis". Dit was vroeger een hotel, dat nu volledig verlaten is en bouwvallig. Op de bovenste verdieping is een gigantisch terras waar vroeger het restaurant was en het geeft je een prachtig zicht over de baai. Hier konden we dan ook mooie foto's nemen van het Cruiseship.

Onze volgende stop was de "Flea market", een wirrewar van winkels waar je langs alle kanten werd binnengeroepen om hun t-shirts, juwelen en andere prularia te laten zien. Wij zijn deze mentaliteit zeker en vast niet gewoon en waren dan ook blij dat we naar onze volgende halte konden, een show met "Cliff-divers".

Acapulco010

Acapulco is bekend geworden door de "Cliff-divers" in de film "Fun in Acapulco" met Elvis Presley. De duikers zijn hier mee bezig vanaf hun 9 jaar. Ze duiken vanaf de rotsen in het water van de Grote Oceaan. Er zijn verschillende hoogte, die dan ook duizeligwekkend zijn.

Acapulco013 Na de show tijd om rond te rijden in de stad en van het uitzicht over de baai te genieten. Even een korte stop bij het Hard Rock Café (Jawel Walter) en vervolgens naar een andere baai om een kijkje te nemen van de vele villa's met de zwembaden.

Acapulco008

Na een lange rit zijn we in de nieuwste wijk van Acapulco terecht gekomen, waar we een bezoek hebben gebracht aan enkele luxe resorts. Terug bij het Cruiseschip gekomen zijn we nog een wandeling gaan maken over de dijk, waar jammer genoeg nog veel armoede te zien was.

Acapulco006Na het avondeten zijn we met onze tafelgenoten nog een wandeling gaan maken in de avondzon, voordat "Minnie's Fiesta Grande" van start ging. Langs de kade was de lokale bevolking toegestroomd om de Disneyfiguren toe te juichen. Het schip vertrok met veel muziek, dans en natuurlijk het zoveelste buffet. Je kan het amper geloven, maar de buffetten zijn enorm en prachtig opgebouwd, echt kunstwerken.

Na het feestgedruis nog even vertoeven in het volwassenen gedeelte, dat volledig was omgebouwd tot een "Lounge".

Om middernacht zijn we naar de kamer gegaan, voor een goede nachtrust.  Morgenvroeg is het vroeg op voor een speciaal ontbijt.

Geschiedenis van Acapulco

Acapulco ligt aan de Grote Oceaan. Het is de belangrijkste Pacifische haven van Mexico en op Cancún na de belangrijkste badplaats van het land. De naam Acapulco komt uit het Nahuatl en betekent "plaats met veel riet". Juárez is een verwijzing naar president Benito Juárez.

Acapulco001

De stad werd in 1528 gesticht als vertrekpunt voor schepen naar Azië. Tussen 1565 en 1810 voer vanuit Acapulco elk jaar het Manillagaljoen heen en weer naar Manilla op de Filipijnen. In 1615 werd het het fort van Acapulco vernietigd door de Nederlanders; twee jaar later werd het herbouwd. In 1776 en 1909 werd de stad getroffen door aardbevingen. (Info: Wikipedia)

Foto's van Acapulco

Acapulcocollage

Geen opmerkingen: