zaterdag 31 mei 2008

Vrijdag 30 mei 2008 - " Een laatste terugblik"

DCL_Route2008

Als jullie dit bericht lezen zijn wij terug van onze reis, via deze blog willen we toch even onze nieuwe vrienden bedanken die we hebben leren kennen tijdens de reis.

"Especially for our new friends that made this trip so Magical. Thanks for joining us on the cruise from Kingdom to Kingdom. We made this blog in Dutch for our parents, friends and collegues in Belgium, but you can always see our pictures and remember the great times we had. Thanks again and we keep in touch." 

Magical Thanks, Peter & Sally

Ondertussen zitten we al in het vliegtuig en vliegen we boven de nog ongerepte natuur van het Amerikaans vasteland. Vanuit ons raampje kunnen we zowel de dorre woestijn als de besneeuwde toppen van de bergen zien.

florida-stampEr zijn nog zoveel plaatsen te ontdekken in dit prachtland, maar ondertussen mogen we toch al zeggen dat we al vele mooie gebieden hebben bezocht. Net zoals deze voorbije reis waar we gestart zijn in Florida, waar het heel toeristisch is met de vele parken, waar Disney toch een speciaal plaatsje heeft in ons hart.

mickey2a Dit vanwege de vriendelijkheid, het gemoedelijke,... kortweg "The happy feeling". Neem het van ons aan, het leven is veel aangenamer als iedereen vriendelijk is tegen je en goedgeluimd, ook als je niets koopt in de winkel waar je juist buitenstapt.

SeaWorldShamu1 Ook Seaworld heeft een speciaal plaatsje, omdat de Shamu's ons blijven fascineren en het tof is om er rond te wandelen, net zoals in een dierentuin. Onze nieuwe ontdekking was "Aquatica", het waterpark waar we uren plezier hebben beleefd.

 

Cruise_Line_Mickey_EDIT Natuurlijk was het hoogtepunt van onze reis de Disney Cruise van Orlando naar Los Angeles, met als topbestemming het Panamakanaal. Nooit gedacht dat dit gigantisch bouwwerk zo een indruk zou nalaten. Het is ongelofelijk om te zien dat zulke gigantische schepen via een sluizensysteem over een berg kunnen getild worden. Ook niet vergeten dat dit het werk is van vele mensenhanden en waar jammer genoeg in de voorbije jaren vele slachtoffers zijn gevallen. Ook de plaatsen waar we hebben aangemeerd mogen we niet vergeten.

"Castaway Cay", "Aruba", "Acapulco", "Puerto Vallarta", "Cabo San Lucas", elks met hun eigen cultuur en gewoontes. Ook armoede en waanzinnige rijkdom zijn hier spijtig genoeg van de partij. Het weer op al deze plaatsen was gewoonweg schitterend tot verschrikkelijk warm.

hd_dcl_magicalvoyage

mickey De dagen op zee waren voor ons "Magic"al, omdat alles hier perfect in orde was. Het lekkere eten, de shows, de ontspanning, de nieuwe vrienden, de bediening, het schip zelf,... alles was te mooi om waar te zijn.

Onze laatste week zagen we een beetje met de nodige voorzichtigheid aan, omdat we in het verleden niet zulk "veilig" gevoel hadden met de stad Los Angeles. Het is een grote stad, waar het verkeer druk is en waar ze sneller rijden dan in andere staten.

Stars_WOF Ook is Los Angeles bekend om zijn mindere buurten, maar dat is allemaal zeer goed meegevallen. Met de jaren hebben we geleerd om minder toeristisch rond te lopen en op te gaan in de plaatselijke bevolking. Zo spring je minder in het oog en wordt je minder lastiggevallen.

 

grizzly In 1995 zijn we voor de eerste maal door de poorten Disneyland gestapt en toen gaf het ons een verouderd uitzicht. Ondertussen is dit zicht volledig uit onze gedachten en het heeft plaats gemaakt voor het gezelligste Disneyland dat we tot hiertoe hebben bezocht. Met het bezoek van het nieuwe park "Disney California Adventure" heeft het ons een super indruk nagelaten en een echte aanrader voor wie er in de buurt komt en van Disney houdt natuurlijk.

Het bezoek aan Hollywood en Beverly Hills was ook zeker een meevaller. We hadden geluk dat het rustig was, omwille van "Memorial Weekend" en dat alle kantoren in de buurt gesloten waren.

DisneyCalifornia

Zo, dat was het dan nog even in een notendop. Je kan nog steeds reageren op onze verhalen en dat vinden we natuurlijk tof. Hopelijk hebben jullie het fijn gevonden en mochten jullie vragen hebben, jullie weten ons te vinden. Je kan al onze foto's terug bekijken in de rechtermenu onder "Onze foto's".

Groetjes, Peter en Sally

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Peter en Sally,
Welkom terug in Belgiƫ.
Geniet nog veel na...
We spreken nog af om samen iets te gaan drinken en/of eten en dan kunnen jullie de rest van het verhaal doen.
Tot gauw.
Walter en Marleen

BtV zei

met veel plezier jullie reisverhaal gevolgd, duurden alle vakanties maar wat langer hee. Welkom terug in het land...

Gr
Bart