woensdag 14 mei 2008

Woensdag 14 mei 2008 - "Aruba"

Pin_Aruba "Aruba, Jamaica, hoooo I want to take you to Bermuda, Bahama... Come on Pretty Mama". Al goed dat we het enkel typen en niet zingen, anders kwam er niemand nog naar onze blog kijken.

Vandaag een dagje Aruba, zon, zee en strand. Vanmorgen vroeg op om het schip te zien aanmeren aan de kade van het eiland Aruba. Daarna tijd voor het ontbijt, omdat er nog de nodige formaliteiten moeten gebeuren, vooraleer iedereen van boord mag gaan. Om 8:45u was het dan zo ver en zijn we het stadje "Oranjestad" gaan bezoeken. Zoals je misschien nog niet weet is dat Aruba behorend tot het "Koninkrijk der Nederlanden".

Aruba005

Vandaar al de Nederlandstalige borden die overal in de stad zijn te vinden. Ook hun geld is nog steeds de "Florijn". (55 dollar = 100 AFL). In de voormiddag was het tijd om wat cultuur op te doen en 005daarna wat te gaat shoppen. In de namiddag tijd om de prachtige stranden te gaan bezoeken. Dit hebben we gedaan met het openbaar vervoer en dat viel best mee. Zodra we aan "Palm Beach" kwamen zijn we dadelijk in het glashelder water gesprongen om af te koelen van de droge warmte die over het eiland hing.

Om 18:00u moesten we zeker terug aan boord zijn van het schip, anders konden we nog één foto nemen, namelijk de achterboeg.

006 Het was dadelijk tijd om te gaan eten en alles was in teken van de Caribbean, dus daarom wij ook in Tropical-stijl. Na de maaltijd, tijd voor een show met de komiek "Kevin Johnson" en daarna de "Tropicalifragilisticexpialidocious" deck party. Weer een dag dichter bij de doorsteek van het Panamakanaal.

JackSparrows

Meer info over Aruba ?

EDH22a Aruba is een eilandnatie in de Caribische Zee, behorend tot het Koninkrijk der Nederlanden en gelegen op 23 kilometer ten noorden van het schiereiland Paraguaná van de Venezolaanse deelstaat Falcón. Het behoort tot de ABC-eilanden van de Kleine Antillen. Aruba heeft een bevolking van 100.018 (2007) inwoners en een oppervlakte van 180 km². Het eiland is vrij droog met weinig van de weelderige tropische vegetatie die in de Cariben zo gebruikelijk is.

Foto's van Aruba

ArubaCollage

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Amerikanen
Na een dagje noordzee hebben we jullie beelen bekeken van Aruba,een vergelijk is onmogelijk. Maar weeral hebben we genoten van het prachtige resultaat,we zien uit naar het volgende.
M EN V

Wesley zei

Hey Peter,

Misschien nog een weetje over de boot. Hoe veel liter diesel verbruikt die per 100km?

Groeten,

Wesley

Anoniem zei

Hoi Peter en Sally,

Wat hebben jullie al veel leuke dingen gezien, zeg!! En mooi weer, o.a op Aruba, hier in Nederland is het inmiddels wat minder warm en meer nat geworden!! Soms komt het er met "bakken" uit, gepaard gaand met onweer! Dan koelt het wat af en het is wel goed voor de tuin.

Jullie nog veel plezier gewenst en graag tot ziens!

Groetjes vanuit een nat Walik,
Ad, Marianne, Martijn & Jeroen

Anoniem zei

Het ziet er weer super uit ginder.
Have fun, Patrick & Brigitte