woensdag 21 mei 2008

Woensdag 21 mei 2008 - "Puerto Vallarta"

Pin_PuertoVallarta Vanmorgen hoorde en voelde we het aanmeren in Puerto Vallarta. Toch zijn we nog even blijven liggen, want het was nog donker en we konden nog niet van boord gaan. Vooraan op het schip is er een camera zodat je via televisie kan volgen, want in onze kamer zijn er geen ramen, die vielen buiten budget ;-).

Vandaag waren we niet het enige schip, want naast ons lag "Carnival Cruise". We hadden enorm veel bekijks.

Carnival

Puerto Vallarta is bekend geworden in de jaren 60 van de film "The night of the Iguana" met Richard Burton. De stad is een geliefde vakantiebestemming, waar de charme van Mexico nog steeds aanwezig is.

PuertoVallarta006 Nadat we een taxi hebben genomen naar de stad, zijn we gaan rondwandelen op de dijk, genaamd "Malecon". Hier staan verschillende prachtige en soms bizarre beelden van lokale artiesten. De straten zijn veel properder dan Acapulco en de mensen zijn minder opdringerig. Het weer is zonnig, maar gelukkig niet al te heet, dit maakt de dag aangenaam. Na het bezoek aan het Hard Rock Café (Sorry Walter, pech vandaag) en Bubba Gump zijn we richting "Lady of Guadalupe" gewandeld.

PuertoVallarta009 Dit is een kerk die een bijzonder toren heeft, namelijk een kroon. De bouw van de kerk is gestart in 1918 en voltooid in 1951. De originele kroon was gemaakt uit beton en werd beschadigd met de aardbeving in 1995. De huidige kroon is in metaal en ontworpen door Octavio Gonzales.

MERM16 Met de bekende Disneyhoorn hebben we de haven verlaten en we zijn niet onopgemerkt gebleven. Uit alle hoeken en kanten kwamen ze naar ons vertrek kijken en er werd heel wat uitgewuifd.

 

We hebben een mooie dag beleefd in Puerto Vallarta, "Where Mexico comes to life".

Foto's Puerto Vallarta

PuertoVallartaCollage

Geen opmerkingen: