woensdag 28 mei 2008

Dinsdag 27 mei 2008 - "Disney - The Original"

DCA-LOGO Nu we toch ons hotel hebben in Californië - Anaheim, kan het natuurlijk niet anders dat we een bezoek hebben gebracht aan het originele Disneyland. Dit heeft zijn deuren geopend in 1955 en wij hebben het voor het eerst bezocht in 1995. Ondertussen is hier al enorm veel veranderd, er is zelfs een park bijgekomen "California Adventure".

DisneyCalifornia012

"Disneyland Resort" is sterk te vergelijken met "Disneyland Parijs" en "Magic Kingdom" Orlando, maar toch gaf het ons de indruk dat het een andere uitstraling gaf. We zijn dan ook de attracties gaan doen die we niet in Parijs of Orlando kunnen vinden.

wdi_poster_matterhorn Het kasteel is veel kleiner dan in de andere parken en de gebouwen zijn lager. Wat ons opviel was de berg "Matterhorn", deze stond er vanaf het begin en die zijn we dan ook eerst gaan bezoeken. Een toffe authentieke achtbaan.

Met de nieuwe film van "Indiana Jones", konden we het natuurlijk niet laten om deze attractie ook te gaan bezoeken. Wauw... wat een decor en rit met de landrover door het ganse verhaal.

Vervolgens "Pirates of the Carribean" om Jack Sparrow nog eens te gaan opzoeken.  "The Haunted Mansion" hier is volledig in "New Orleans" stijl en dat geeft een totaal andere indruk dan in Parijs.

's Middags was het tijd om eens een kijkje te gaan nemen in "California Adventure". Dit park was voor ons volledig nieuw, dus hier moesten we onze weg gaan zoeken. Eerste indruk was enorm goed en gezellig, daarom even een reclamefilmpje.

De inkom was de "Golden Gate" van San Francisco. Onze eerste stop was Paradise Pier waar er allerlei attracties te doen waren, jammer genoeg was de grote achtbaan tijdelijk defect, maar hopelijk is deze morgen open. We zijn dan naar "Maliboomer" gegaan, waar we 180 feet (60 meter) naar boven werden geschoten.

dcaMapLarge

grizzly Na de maaltijd hebben we de "Grizzly River Run" gaan uitproberen. Dit was een waterbaan waar we met een groot vlot werden doorgejaagd langs prachtige gebieden die ons deden denken aan de vele natuurparken in de US. Volledig nat, we hebben je gemist TA, zijn we nog enkele attraties gaan doen vooraleer de parade van start ging. Deze was volledig in het teken van de Pixar films: Cars, Ratatouille, Bugs Life, Monsters, Nemo en Toy Story. Na de parade zijn we opnieuw "Soarin' " gaan doen, want dit was zo mooi in Florida, dat we dit opnieuw wilden beleven.

Ondertussen was het tijd om terug te gaan naar het andere park om daar de parade te gaan bekijken. Deze was volledig in het teken van "When a dreams come true".

Onze avond hebben we gevuld met nog wat rond te wandelen in het park, om daarna moe maar voldaan naar het hotel terug te keren. Morgen nog een dag in de parken om enkele attractie opnieuw te doen of te doen omdat er vandaag teveel volk stond.

Foto's Disneyland Resort

DisneylandResortcollage

Foto's California Adventure

Californiacollage

Onze reis is hier bijna voltooid en om het mooi uit te drukken "From Kingdom to Kingdom", van het kasteel in de "Magic Kingdom - Florida" tot aan het kasteel in "Disneyland Resort - Californië".

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey nonkeltje en tanteke of moet ik jullie steak 1 en steak 2 (bien cuit)noemen?

ik heb mij eens ontfermd over het internet (jaja ge leest het goed!) en ik ben de "morele verplichtingen van een peter" gaan opzoeken.
Resulaat: Het schijnt dat ge petekinderen die de naam Ellen Poeck dragen in het vervolg MOET meenemen op die reizekes van jullie (hint hint)
Allé kzal u maar eens late doen.

Yours sincerely,
Ellen

Anoniem zei

Hoi Peter en Sally,
We hebben genoten van jullie foto's en reisverslagen.Het maakt het voor ons allemaal spannender en wij beginnen de dagen aftellen!
Groetjes Stefan,Dominique,Laurens en Olivier

Anoniem zei

Hoi Peter en Sally,
We hebben genoten van jullie foto's en reisverslagen.Het maakt het voor ons allemaal spannender en wij beginnen de dagen aftellen!
Groetjes Stefan,Dominique,Laurens en Olivier

Anoniem zei

Hello Peter and Sally,
It looks like you two had a great time at the Disneyland Resort. Hope you're enjoying your stay here in sunny Southern California.
Your friends from the Magic,
Curtis and Juanita