dinsdag 27 mei 2008

Maandag 26 mei 2008 - "Hollywood to see the Stars"

LA200802009 We zijn vanmorgen even in ons bed gebleven om uit te slapen, maar om 9:15u waren we toch al klaar voor het ontbijt.

Vandaag stond Hollywood en Beverly Hills op het programma. Na een rit van 45 minuten zijn we aangekomen op Hollywood Boulevard, de straat waar we verschillende bekende zaken zijn gaan bezoeken.

Vooraleerst onze wagen kwijtgeraken op één van de reusachtige parkings en dan kunnen we de buurt gaan verkennen.

LA200802007 Cinemazaal "El Capitan" is de eerste stop. Deze zaal bestaat sinds 1926 en hier hebben verschillende grote premières plaatsgevonden, zoals "Citizen Kane" uit 1941. In 1989 kocht Disney de Cinema op en renoveerde deze volledig, zodat hij opnieuw zijn deuren kon openen in 1991. Hier gaan dan ook alle nieuwe Disneyfilms in première, zoals nu "Narnia - Prince Caspian". Wij hebben de première kunnen meemaken, maar dan wel op het cruiseschip "Disney Magic".

LA200802002 Naast deze zaal heeft Disney ook een zeer gezellig ijssalon en winkeltje geopend met de naam "Disney Soda Fountain". Eerst hebben we het winkeltje bezocht en later op de dag zijn we daar ijs gaan smullen.

 

LA200802004Als we terug buiten kwamen zijn we de sterren gaan volgen op de "Hollywood Walk of Fame". "Phil Collins", "Michael Jackson", "Walt Disney", "Tom Hanks", "Nicolas Cage", "Tom Cruise", "Elvis Presley", "The Beatles",... we hebben ze allemaal gezien en speciaal voor iemand die we kennen "Errol Flynn". Overal stonden ook mensen verkleed als bekende filmhelden, jammer genoeg waren ze niet altijd te herkennen, zoals "Sneeuwwitje" van 100 kilo en "Mickey Mouse" van 2 meter wil je toch niet echt ontmoeten.

Wil je weten welke sterren er allemaal zijn, surf dan naar volgende link voor de lijst. Walk of Fame

Foto's van de sterren

starscollage

Langs het parcour van de sterren staat ook het overbekende "Chinese Theatre" van 1922, waar de filmsterren van vroeger en nu een persoonlijk bericht in de tegels voor het gebouw hebben nagelaten.

LA200802008 Onze volgende grote stop was meer een zoektocht naar het grootste icoon van Hollywood, namelijk de letters op de heuvel. Hoe dicht konden we daar geraken met de wagen zonder halsbrekende toeren? Ja hoor, we zijn er geraakt, wel vanop een afstand maar toch redelijk dicht. Ze worden vrij goed afgeschermd en dit willen we dan ook respecteren.

LA200802012 Na de kronkelige weg terug zijn we richting "Glendale - Forest Lawn" gereden. De enorme begraafplaats waar ook Walter Elias Disney en ander familieleden hun laatste rustplaats hebben. Gelukkig hebben we de nodige opzoeking gedaan, want het was enorm moeilijk te vinden. Het is niet bepaald een toeristische plaats zoals "Père-Lachaise" in Parijs. Toch wilden we de laatste rustplaats zien van de man die toch een stuk van ons en vele anderen hun leven hebben opgevrolijkt. Verborgen tussen planten, in een rustgevend tuintje hebben we de plaats gevonden.

LA200802014 Na de plaats van rust, terug naar een plaats waar enorm veel wordt gecreeërd, namelijk de Disney Studios in Burbank. Je kan er wel niet binnen, maar het gebouw is indrukwekkend. Het dak wordt ondersteund door de zeven dwergen van Sneeuwwitje en dat wilden we met eigen ogen gaan bekijken.

Ook de studios van "Warner Bros", "NBC" en "ABC" lagen in de buurt en daar hebben we dan ook langsgereden.

Onze laatste stop van vandaag was ook een zeer bekende straat, maar dan wel voor de rijke shoppers, namelijk "Rodeo Drive" in Beverly Hills. Voor ons is het bij "Window Shopping" gebleven, want dit was al een rijke ervaring genoeg.

LA200802019 Op de hoek van de straat zagen we een leuk klein restaurantje met de naam "Beverly Hills Diner", een typisch interieur dat ons deed denken aan de televisiereeks "Happy Days". Hier zijn we een klassieke Amerikaanse hamburger gaan eten en deze was tienmaal beter dan wij ze thuis kennen, wees daar maar zeker van.

Zo kwamen we aan het einde van een gezellige "Hollywood en Beverly Hills" dag, want we hadden nog een grote rit voor de boeg naar ons hotel.   

Foto's van de dag

LA200802collage

3 opmerkingen:

Anoniem zei

helaba,Chance da'k er nie bij was of ik kon den douche weer in... Als afsluiter is dat ook weer de moeite , 'k ben eens benieuwd hoeveel fotokes ge bij zal hebben, da zal ook de moeite zijn. allee, geniet nog van de laatste dagen, dan kan je er even tegen want ik heb al een lijstje klaarliggen zene!!!
xxxTA

Johan Van Ginderen zei

Maar gij zit weer bij de goei, terwijl de normale medemensch weer druk aan't werk is. Amuseer u ginder!

Greetz from Amsterdam,

Johan

Anoniem zei

Hallo, mensen van het goede leven, aan alle mooie liedjes komt een eind dus ook aan dit. Laat het niet aan jullie hartje komen en geniet nog van de rest. Tot vlug, kusjes, Gina en Ellen.