maandag 26 mei 2008

Zondag 25 mei 2008 - "Afscheid nemen"

afscheidGisterenavond nog een geweldige "Till we meet Again" Disneyshow gekregen en daarna was het tijd om afscheid te nemen van al de mensen en Disneykarakters die ervoor hebben gezorgd dat de 15 daagse cruise een onvergetelijke droomreis is geworden. Voor onze vrienden in België die dit ook hebben mogen meemaken, weten zeker dat we niet overdrijven.

Vanmorgen was het dan zeer vroeg dat we onze kajuit hebben verlaten, om nog een laatste ontbijt met onze tafelgenoten te hebben. Daarna hebben we het schip verlaten om via de grenscontrole terug in de Verenigde Staten binnen te stappen.

Nadat we de wagen zijn gaan oppikken en gaan inchecken in het hotel hebben we al dadelijk onze reis voortgezet.

LA200801002 Ons eerste bezoek was opnieuw een schip, namelijk de "Queen Mary". Dit enorm schip ligt nu in "Long Beach" in de buurt van Los Angeles. Hier is een zeer gezellige havenbuurt met een park. Hier hebben we dan een bezoek aangebracht en in een toffe Italiaan gaan eten.

SantaMonicaPier_Logo Vervolgens was het tijd om eens te gaan kijken waar de legendarische "Route 66" eindigt en dat is de "Santa Monica" Pier. Deze pier is gebouwd in 1908 voor passagiers en schepen, maar ondertussen is het een toeristische attractie met een kermis, een "Bubba Gump" restaurant en allerlei snack gelegenheden.

 

LA200801006 Dit weekend is het "Memorial weekend" en dat is ook te zien. Toen we naar het strand van Santa Monica zagen werden we even warm en koud van binnen. Het strand stond vol kruisjes, net als een Amerikaans kerkhof. Elk kruisje stelt een gesneuvelde soldaat in de oorlog in Irak en Afghanistan. Iedereen was daar dan ook stil en respectvol voor. Voor al deze kruisjes stond een kaarsje en deze zullen vanavond waarschijnlijk worden aangestoken.

LA200801008 Na een romantische wandeling over het strand werd het tijd om terug te keren naar het hotel. We zijn via Beverly Hills en Hollywood gereden om terug in ons hotel te belanden.

Tijdens dit schrijven horen we het gedonder van het vuurwerk van Disneyland, omdat het hotel hier niet ver vandaan ligt.

Foto's van de dag

LA200801collage 

 logo_qm2

qmDe RMS Queen Mary was een transatlantisch passagiersschip van de rederij Cunard Line, destijds Cunard White Star Line dat van 1936 tot 1967 tussen Southampton, Cherbourg en New York voer.

Het stoomschip werd gebouwd door John Brown en Co. in Clydebank (Schotland) en in 1934 gedoopt door Mary van Teck (gemalin van de Britse koning George V), naar wie het schip was vernoemd. De eerste reis van het schip was in 1936, en hetzelfde jaar al veroverde ze de blauwe wimpel voor de snelste transatlantische oversteek. Ze verloor de blauwe wimpel een jaar later aan de SS Normandie, maar in 1938 veroverde ze de wimpel weer en behield het tot 1952.

Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de RMS Queen Mary en de iets grotere en jongere RMS Queen Elizabeth ingezet om troepen naar Europa te vervoeren. De twee schepen waren de grootste en snelste troepentransportschepen die de geallieerden tot hun beschikking hadden. De Queen Mary heeft in één keer wel 16,082 troepen vervoerd. Dit is tot heden het grootste aantal mensen dat met een schip in één keer vervoerd is.

Na de oorlog werd de RMS Queen Mary weer een passagiersschip, tot het in 1967 uit de vaart werd gehaald. Het schip ligt nu permanent voor anker in Long Beach (Californië). Zij doet nu dienst als museumschip en hotel. De Queen Mary staat op het Amerikaanse National Register of Historic Places. Het schip vierde haar 70-jarig bestaan in 2004.

Geen opmerkingen: